Cum să faceți bani din pictura cu diamante

Ca persoană care iubește arta picturii de diamante, probabil că v-ați întrebat dacă există o modalitate de a vă transforma hobby-ul preferat în ceva puțin mai profitabil. La urma urmei, cumpărarea multor kituri de vopsit diamante poate fi destul de costisitoare. Este firesc să vă întrebați dacă există o modalitate de a vă asigura o rentabilitate a investiției.

dia03

Deci, puteți să vindeți picturile cu diamante finalizate? 

Da, puteți! La fel ca orice altă operă de artă, puteți vinde seturile dvs. de picturi cu diamante finalizate. La fel cum puteți vinde goblene cusute, picturi originale și alte obiecte de artă și artizanat.

Cu toate acestea, există câteva lucruri de luat în considerare. La fel cum există sfaturi despre pictura cu diamante pentru a lucra la proiectul dvs., există și sfaturi despre cum să vindeți o piesă finalizată! Cu aceste sfaturi din interior, puteți înțelege mai bine cerințele legale și puteți determina dacă vânzarea picturilor de artă cu diamante finite este potrivită pentru dumneavoastră.

Pentru că una este să vă placă să pictați cu diamante ca modalitate de relaxare și destindere la sfârșitul unei zile lungi și alta este să transformați acest hobby într-o afacere profitabilă. Înainte de a începe să vă listați capodoperele finite pentru vânzare pe internet sau oriunde altundeva, există câteva lucruri la care ar trebui să vă gândiți.

Cererea de picturi cu diamante finisate

dia02

Dacă doriți să faceți bani, trebuie să vindeți un produs care să intereseze clienții. Fiecare afacere - indiferent cât de mare sau mică - are nevoie de un public țintă. Picturile și operele de artă au o atractivitate largă. Cu toate acestea, piața pentru anumite tipuri de opere de artă, cum ar fi picturile cu diamante finite, este ceva mai mică. O modalitate de a trezi interesul oamenilor este de a începe cu kituri de pictură de diamante de cea mai bună calitate. 

Deși cererea de opere de artă cu diamante finite nu este la fel de mare ca cea de opere de artă originale, există încă o anumită cantitate de clienți potențiali. O pictură cu diamante impecabilă, cu linii drepte și fără pietre defecte sau lipsă, are toate șansele să găsească un cumpărător - dacă știți unde să îi căutați. 

Acest tip de operă de artă tinde să se vândă bine la piețele locale de artizanat, unde potențialii cumpărători o pot vedea în persoană. Vânzările online sunt, de asemenea, o opțiune, dar este greu să surprinzi într-o fotografie strălucirea uluitoare a unei picturi cu diamante finisate. Nici măcar înregistrările video nu se pot compara cu vederea în persoană a uneia dintre aceste capodopere. 

Abilitatea de a reproduce produse

Pentru a avea un venit suplimentar de încredere, munca dvs. va trebui să fie consecventă și fiabilă. Iar dacă vindeți imagini finite de artă cu diamante, trebuie să puteți reproduce cu fidelitate orice imagine cu diamante pe care publicul dvs. țintă va dori să o cumpere. Fiecare piesă trebuie să fie creată cu același nivel de calitate și măiestrie.

Dacă doriți să transformați acest hobby într-o afacere profitabilă, este posibil să trebuiască să realizați aceeași pictură cu diamante de mai multe ori pentru a satisface cererea clienților. Acest lucru este valabil mai ales în cazul operelor de artă celebre și al ilustrațiilor realizate de artiști celebri și/sau cu cele mai bune vânzări. Dacă credeți că s-ar putea să vă plictisiți, poate doriți să reconsiderați vânzarea picturilor finalizate.

Amintiți-vă că finalizarea unei picturi cu diamante necesită timp. Indiferent cât de bun sunteți la asta, va trebui să petreceți mult timp creând dacă doriți să vă construiți un inventar de lucrări de artă pe care să le vindeți. Luați în considerare să investiți în kituri și aplicatoare premium și alte instrumente de pictură cu diamante pentru a face întregul proces cât mai ușor și convenabil posibil. 

Aspecte juridice ale vânzării de picturi cu diamante

Înainte de a începe să vă vindeți picturi cu diamante finisate, va fi important să faceți totul legal. În timp ce mulți oameni vând produse artizanale fără autorizația corespunzătoare și, prin urmare, ilegal, este întotdeauna mai bine să faceți lucrurile în mod corect, în conformitate cu legea. Dacă nu obțineți autorizațiile corecte și/sau nu completați formularele fiscale corecte, s-ar putea să vă aflați pe gheață subțire. Apoi, este suficientă o vizită la biroul de inspecție și sunteți în pericol. Pur și simplu nu merită. 

Poate că vă întrebați dacă este legal să vindeți picturi cu diamante finite. Potrivit experților în dreptul proprietății intelectuale, vi se permite să vindeți opere de artă create dintr-un kit de pictură cu diamante. Din punct de vedere juridic, vânzarea de opere de artă mozaicate finite realizate din pietre de rășină este similară cu vânzarea de kituri finite de pictură pe numere sau de goblene cusute. 

Cu toate acestea, atunci când vindeți o pictură finisată, trebuie să vă asigurați că firma de la care ați achiziționat pictura cu diamante a obținut licența legală pentru pictură de la artistul original. La Diamondi, ne protejăm politica de licențiere foarte atent. De exemplu, suntem primii și deocamdată singurii din țară care au licențiat motive de la Warner Bros. Așadar, puteți cumpăra tablouri cu Harry Potter, Avangers sau Spiderman cu licență legală doar în e-shop-ul nostru. 

De asemenea, cel mai bine este să precizați clar în descrierea produsului că ați realizat această operă de artă dintr-un kit de pictură cu diamante și să includeți numele companiei de la care l-ați cumpărat, deoarece nu toate mărcile produc kituri de aceeași calitate superioară. De asemenea, este posibil să doriți să includeți numele artistului original. Acest lucru vă va ajuta să evitați acuzațiile de fraudă.  

În caz de îndoială, consultarea unui avocat este întotdeauna calea cea mai sigură. Discutați cu cineva care se pricepe la legislația privind proprietatea intelectuală și cereți informații utile cu privire la legile privind drepturile de autor și la modul în care acestea se aplică acestui tip de lucrări de artă.

Vânzarea picturilor dvs. cu diamante

Dacă vă gândiți să încercați să vă vindeți picturile cu diamante finalizate, alegerea kitului potrivit poate face diferența între succes și eșec. Atât diamantele rotunde, cât și cele pătrate arată bine, dar fiecare formă are avantajele și dezavantajele sale. Pietrele pătrate se aliniază perfect, fără spații între ele, rezultând un aspect mai îngrijit și mai detaliat al tabloului. Cu toate acestea, este mai dificil de obținut un aspect precis - orice răsucire a pietrei va rupe linia dreaptă.

Pietrele rotunde, pe de altă parte, sunt mai ușor de lucrat pentru începători și veți putea crea picturi mai finisate în mai puțin timp - rotirea pietrei nu contează deloc. Cu toate acestea, creează mici lacune în desenul dvs. deoarece diamantele nu sunt și nu pot fi perfect aliniate.

Tablourile care sunt complet acoperite cu diamante peste tot au, de obicei, un preț de vânzare mai mare decât pânzele parțial acoperite. 

Pentru a obține cel mai mare preț, va trebui să vă pregătiți lucrarea finisată cu diamante astfel încât să fie pregătită pentru expunere. Încadrarea este una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece transformă instantaneu pânza în artă de perete gata de expunere. Clientul trebuie doar să cumpere tabloul finit și să îl agațe acasă.

De asemenea, luați în considerare utilizarea unui tip de strat transparent pentru a preveni căderea diamantelor. Fie că alegeți o pensulă sau un spray, lacul va ajuta la menținerea pietrelor la locul lor și va împiedica praful și murdăria să se adune în spațiile dintre diamante.

Cum să stabiliți prețul unei picturi

dia01

Determinarea prețului unei opere de artă este destul de complicată. Tablourile unor artiști celebri poartă eticheta " inestimabil" și nici măcar nu se vând. Nici măcar nu merită să discutăm despre valoarea lor reală, deoarece Mona Lisa nu este doar singurul original, ci este probabil cel mai faimos tablou din toate timpurile. Acolo, nu contează dacă un cunoscător spune 150 de milioane de dolari sau un miliard. Nu este vorba despre prețul pieței, pentru că nimeni nu vă va vinde Mona Lisa.

Dar există tablouri care se vând la licitație, iar prețul lor de piață va urca cu ușurință până la un milion de dolari. Dar din nou - trebuie să fie un original autentificat garantat de un artist celebru.

Un lucru pe care cu siguranță nu te poți baza în cazul picturii cu diamante și al vânzării picturilor cu diamante. Ar trebui să fie cumva specială. De exemplu, dacă a fost pictat de o persoană publică, cu o semnătură pe spate.

Prețul obiectelor obișnuite, așa cum am considera în mod normal că sunt picturile dvs. cu diamante, este determinat de cerere.

Într-o afacere normală, calculul este simplu pentru vânzarea unui produs: adunați toate costurile, adăugați TVA-ul și înmulțiți cu doi. Acesta este prețul minim la care merită să vinzi produsul pentru ca afacerea să fie profitabilă.

Costul de achiziționare a unui kit de pictură cu diamante este simplu - într-un singur pachet aveți tot ce vă trebuie pentru a finaliza pictura. Cu toate acestea, pentru activitățile artistice, timpul artistului intră în calcul. Și aici, este la latitudinea ta cât de mult îți prețuiești timpul.

Salariul minim pe oră în 2024 este de 22 Lei pe oră. Prin urmare, dacă intenționați să obțineți un venit suplimentar, includeți cel puțin 22 Lei pentru fiecare oră de muncă. 

Concret: dacă pictați Mona Lisa, de exemplu, o cumpărați de la Diamondi pentru 78 Lei (fără TVA) și lucrați la ea timp de 8 ore în total. Costul dvs. va fi deci 78 + 8*22. Asta înseamnă 254 Lei, și acesta este costul total. Dar am recomandat înmulțirea cu doi, astfel încât prețul final de vânzare să fie de 508 Lei. Apoi îl veți rotunji la piață, așa că să spunem că este 510 Lei de la Bata.

Este prea mult? Credeți că nu-l va cumpăra nimeni? În acest caz, ai 2 opțiuni:

  • Încercați să o vindeți totuși. Poate că vreun client vă va surprinde cu adevărat și va cumpăra tabloul. De fapt, tablourile cu diamante sunt de fapt imposibil de găsit. Dacă o vrei, trebuie să o pictezi singur sau să găsești pe cineva care să o facă pentru tine. Și acela ai putea fi tu.
  • Vindeți numai la costul net. Pictura este, probabil, cea mai mare parte a hobby-ului dumneavoastră. Puteți vinde un tablou pictat care v-a adus bucurie și relaxare în timp ce îl creați doar pentru prețul de achiziție, plus poate un pic în plus pentru timp. Sau puteți sări peste asta și să câștigați doar cât vă va costa următorul kit de la Diamondi.

Alte utilizări pentru imaginile dvs. cu diamante finisate

Deși puteți vinde tablouri finite cu diamante, acest lucru poate fi un compromis emoțional. Conducerea unei afaceri - chiar și a uneia mici - este o muncă grea și poate reduce cantitatea de bucurie pe care o simțiți în timp ce lucrați la hobby-ul dvs. preferat. Este posibil să doriți să vă gândiți dacă este mai bine să separați munca de activitățile de agrement. Doar pentru că sunteți bun la ceva nu înseamnă că trebuie să faceți o afacere din asta. A face artă cu diamante pentru distracție poate fi propria sa recompensă!

Totuși, dacă îți place să termini picturi cu diamante și rămâi fără spațiu pentru a le expune acasă, va trebui să te gândești ce să faci cu ele. O opțiune bună este să le oferiți cadou prietenilor și celor dragi. Alegeți un design care se potrivește cu interesele destinatarului și veți avea un cadou unic pe care nu îl vor primi de la nimeni altcineva. 

O altă opțiune grozavă este un cadou de sponsorizare de artă cu diamante finisate. Luați în considerare donarea creațiilor dvs. către un spital local pentru copii, un centru pentru vârstnici sau un azil de bătrâni. Sunt șanse mari ca aceștia să fie încântați să aibă pe perete una dintre capodoperele tale strălucitoare. Puteți chiar să vă donați operele de artă finalizate la licitații caritabile și strângere de fonduri pentru a strânge niște bani pentru a achiziționa, poate, un alt kit de pictură cu diamante.

Concluzii

Vânzarea picturilor cu diamante finite ar putea fi o modalitate de a obține cel puțin un randament al investiției. Cel puțin, vă poate ajuta să vă compensați costurile și să vă finanțați hobby-ul. Iar dacă vânzarea nu este potrivită pentru dvs., donarea operelor dvs. de artă este o alternativă excelentă în care toată lumea câștigă.