Cum diferă pictura cu diamante de pictura pe numere

Căutați niște activități artistice și distractive pe care să le faceți acasă cu familia voastră? Poate că ați încercat să pictați în trecut și ați constatat că experiența nu vi se potrivește foarte bine. În acest caz, nu trebuie să renunți imediat la activitatea artistică - de ce să nu încerci să pictezi cu diamante?

Spre deosebire de kiturile de pictură pe numere, care, de asemenea, afirmă că nu aveți nevoie de multă experiență artistică anterioară pentru a vă bucura de ele și a le finaliza, un kit de pictură cu diamante nu necesită, de fapt, nici o experiență artistică, deloc! Astăzi, vă vom prezenta diferențele dintre pictura cu diamante și pictura pe numere. De fapt, suntem siguri că mulți clienți sunt încă foarte curioși!

CE ESTE PICTURA CU DIAMANTE

În entuziasmul nostru pentru pictura cu diamante, nu trebuie să uităm o scurtă prezentare a acesteia. Numele în sine este puțin înșelător. De fapt, nu veți picta. Nu veți avea nevoie de vopsele, pensule, creioane sau markere. În cazul picturii cu diamante, este vorba mai degrabă de "a face" un tablou decât de a-l "picta".

Vă puteți gândi la pictura cu diamante ca la crearea unui mozaic sau a unei picturi în stil pointillism. În loc să folosești tușe de vopsea și o pensulă (ca în cazul unui set de pictură pe numere), plasezi mici diamante colorate în puncte desemnate care, atunci când sunt completate, creează o imagine mai mare. Dacă ești familiarizat cu pixel art, îți poți imagina chiar așa!

DIMENSIUNEA PÂNZEI FACE O DIFERENȚĂ NOTIFICABILĂ

Deoarece pictura cu diamante depinde de utilizarea diamantelor, există anumite limitări care vin odată cu aceasta. De exemplu, folosim o dimensiune specifică a diamantului pentru toate picturile. Prin urmare, dacă imprimați o imagine pe o pânză mică, aceasta va avea în mod necesar un aspect mai abstract și mai pixelat, deoarece diamantele nu se vor micșora odată cu imaginea. Similar cu "dezosarea" feței cuiva de la televizor care nu dorește să fie identificat.

Dacă achiziționați o pânză mare, există mai mult spațiu pentru diamante și puteți crea modele mai complicate și mai multe nuanțe, deoarece există mai mult spațiu de lucru. Cu cât este mai mare dimensiunea kitului pe care îl cumpărați, cu atât rezultatul final va fi mai apropiat de imaginea originală.

Încă mai ai probleme în a ți-o imagina? Să trecem, atunci,la un exemplu mai vizual. Imaginați-vă cuburile unui copil, fiecare cu o latură de 5 cm și colorate cu o singură culoare. Puteți avea oricâte doriți, iar alegerea culorilor este nelimitată. Dar aveți o pânză care are un metru pe un metru. Acest lucru înseamnă că pe pânza de tablou pot încăpea doar 400 de cuburi, ceea ce nu va fi suficient pentru detalii mici. 

Cu toate acestea, este suficient să măriți laturile pânzei de 2 ori, iar numărul de cuburi care pot încăpea pe pânză va crește de 4 ori. Astfel, avem 1600 de cuburi în același timp, ceea ce ne permite să redăm detalii mai fine. Dacă înainte trebuia să folosim un cub cu o singură culoare, acum putem folosi 4 cuburi, fiecare dintre acestea putând fi de o nuanță diferită.

Diamantele noastre sunt suficient de mici pentru a permite ca imaginea să conțină chiar și detalii mici, dar, pe de altă parte, nu sunt atât de mici încât să fie incomod și dificil de lucrat cu ele. Oferim două dimensiuni de tablouri - 40x50 cm și 80x100 cm.

De exemplu, această pisică în culori abstracte merită cu siguranță o pânză mai mare pe care diamantele să creeze acele detalii și culori uimitoare.

LUCRAȚI ÎN RITMUL PE CARE ÎL DORIȚI

Spre deosebire de pictura tradițională sau de pictura pe numere, pictura cu diamante nu are limite de timp. În timp ce în cazul picturii trebuie să vă faceți griji cu privire la posibila uscare a vopselei sau la faptul că trebuie să amestecați culorile în timp ce acestea sunt încă umede pe pânză, procesul de creare a unui mozaic este mult mai ușor. Singurul lucru de care trebuie să vă faceți griji este dacă lipiciul este încă lipicios, dar puteți obține cu ușurință un nou lipici.

Pictura cu diamante este, în cele din urmă, o activitate mult mai relaxantă și relativ simplă. Trebuie doar să plasați diamantele acolo unde este nevoie de ele și să treceți prin acest proces de nenumărate ori până când ați plasat ultima piesă. Nu există nici-o grabă, așa că puteți alege să lucrați rapid sau lent, 10 minute sau 4 ore, după cum doriți.

Așadar, nu ezitați să lucrați la copacul care reprezintă toate cele patru anotimpuri ale anului, pe măsură ce acestea avansează.

MAI PUȚIN HAOS

Atunci când folosiți vopsea pentru pictura pe numere, nu puteți evita să faceți puțină mizerie - picături de vopsea, acumularea de diverse pensule sau de șervețele de curățare a pensulelor. Și oricine nu a răsturnat cel puțin o dată un pahar cu apă, nu a pictat prea mult. 

În cazul vopselei cu diamante, nimic din toate acestea nu reprezintă un risc. Și chiar dacă lipiți diamantele, nu folosiți nici lipici - pur și simplu aplicați diamantele pe stratul autoadeziv. Cea mai mare mizerie care se poate întâmpla este dacă vărsați din greșeală niște diamante.

De asemenea, nu trebuie să vă faceți atâtea griji cu privire la distrugerea desenului prin mișcări neglijente, deoarece nu puteți estompa diamantele pe pânză, spre deosebire de vopseaua umedă. Sigur că s-ar putea să plasați din greșeală un diamant în locul nepotrivit, dar puteți elimina cu ușurință și acea piesă dacă o observați suficient de devreme. Dar chiar dacă nu o găsiți decât mai târziu, ar trebui să reușiți să o scoateți cu grijă. Aveți grijă să nu rupeți pânza în acest proces. 

NU NECESITĂ PREA MULTĂ CONCENTRARE

În cele din urmă, pictarea diamantelor nu necesită prea multă concentrare. Cel mai mult trebuie să vă îngrijorați de plasarea lor în locul potrivit. În plus, puteți să vă uitați cu ușurință la emisiuni TV sau să discutați cu prietenii în timp ce lucrați! Puteți chiar să vă implicați partenerul sau copiii. Lucrul împreună va aduce cu siguranță și mai multă bucurie.

De exemplu, vă puteți distra împreună, creând o imagine în care o fiară sălbatică devine iubitoare de cafea.